به گزارش آهن نیوز؛ ایرج رهبر» رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران در پاسخ به این پرسش که این روزها شاهد رشد قیمت تمام شده ساخت مسکن هستیم به همین دلیل است که خروج سیمان و فولاد از بورس کالا به طور کامل منتفی شد؟ گفت: ابتدا باید در خصوص اینکه چرا نحوه عرضه مصالح ساختمانی در بورس در مجلس شورای اسلامی بررسی و تصمیم گیری می شود این نکته را متذکر شوم که چرا این اقدام باید بدون حضور کارشناسان باشد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در این خصوص و اینکه سیمان و فولاد در بورس کالا چگونه عرضه شود و اینکه آیا بماند یا خارج شود از نظرات کارشناسی استفاده نمیشود، ادامه داد: سالهای سال است که صنعتی سازی وارد عرصه ساخت و ساز در دنیا شده اما دلیل عقب ماندگی کشور در این زمینه را نمی دانم. قطعا صنعتیسازی ساختمان باعث کاهش قیمت ساخت مسکن میشود.
رهبر ادامه داد: به خوبی بر این موضوع آگاه هستیم که قوانین تصویب شده در جهت جهش تولید مسکن در حمایت از اقشار کمدرآمد و در نهایت تمام آن به دنبال حمایت از اقشار کم درآمد برای تهیه مسکن است خاطر نشان کرد: ساخت و ساز به دلیل اینکه از ابتدا تا انتها شرایط مشخصی از بابت هزینه ها ندارد و سازنده نمی داند پروژه را با چه قیمتی تمام خواهد کرد وارد ساخت و ساز جدید نمی شود. اما در مورد کاهش قیمت تمام شده ساخت راه های خوب و مناسبی مثل صنعتی سازی می توان ایجاد کرد که این نگرانی ها از میان برود.
رهبر در مورد قیمت تمام شده مصالح ساختمانی و ورود سیمان و فولاد به بورس کالا یادآوری کرد: آمارها نشان می دهد که تولید سیمان سالانه ۷۰ میلیون تن و تولید فولاد ۳۰ میلیون تن است. برای ریز شدن در این دو بخش و وضعیت تولید آنها مواردی به وجود می آید که تا حدودی نگرانی هایی را به وجود می آورد.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران اضافه کرد: ابتدا باید در مورد تخصیص یارانه انرژی به این دو بخش اشاره کرد. در حوزه تولید سیمان و فولاد، یارانه هایی در بخشهای انرژی، حمل و نقل و نیروی کار پرداخت میشود تا باعث کاهش قیمت تمام شده تولید سیمان و فولاد گردد.
وی افزود: اما وقتی صحبت از قیمت مصالح ساختمانی می شود، تولیدکنندگان مصالح ساختمانی یا واسطههای آنها می گویند که باید سیمان و فولاد بر اساس قیمتهای جهانی قیمتگذاری شود و قیمت سیمان و فولاد را با قیمتهای جهانی مقایسه میکنند. اما اگر بخواهیم با واقعیت اظهار نظر کنیم و تمام جنبه ها را در نظر بگیریم این مقایسه به هیچ وجه مقایسه درستی نیست. چرا که هزینه هایی مثل انرژی و نیروی کار در ایران بسیار کمتر از دنیا است.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران خاطر نشان کرد: همانطور که در ابتدا عنوان کردم نحوه عرضه مصالح ساختمانی در بورس در مسیر بررسی و تصمیم گیری بدون حضور کارشناسان و اهل فن قرار گرفته است. سال های سال است که هر رئیس جمهوری که بر سر کار می آید اعلام می کنیم که باید یک اعتماد میان بخش خصوصی و دولت ایجاد شود. اما هر بار به فراموشی سپرده می شویم.
وی ادامه داد: اینکه چرا نمیتوانیم ساخت مسکن را در سطح کشور متناسب با اهداف تعیین شده پیش ببریم برای این است که حمایتهای دولتی در طرحهای ساخت و تولید مسکن باید توسط دولتهای بعدی که روی کار میآیند، نیز ادامه پیدا کند و دولتهای بعدی با مصوبات خود اعتماد بین بخش خصوصی و بخش دولتی را تقویت کنند.
رهبر در پاسخ به این پرسش که آیا روندی مشخص از زمان ایجاد بورس کالا و تاثیر آن بر روی قیمت سیمان و فولاد دارید؟ گفت: قیمت میلگرد در سال ۱۳۹۰ کیلویی ۶۰۰ تومان خریداری میشد، در سال ۱۳۹۱ به کیلویی ۲۴۰۰ تومان، در سال ۱۴۰۱ به کیلویی ۳۳ هزار تومان و اکنون به حدود ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان رسیده است. این روند نشان می دهد که حتی عرضه سیمان و فولاد در بورس نتوانست منجر به مدیریت قیمت آنها شود.
این اظهارات نشان می دهد که فروش سیمان و فولاد در بورس کالا نتوانسته بر قیمت ها تاثیر مثبت بگذارد و کسانی که مدام از ورود و خروج سیمان و فولاد از بورس کالا صحبت می کنند بهتر است ساخت و ساز را به سمت صنعتیسازی هدایت و حمایت کنند تا اعتماد بین دولت و بخش خصوصی را بیش از پیش شکل دهند.
منبع: خبرگزاری بازار
انتهای پیام/
نظر شما